Holistisch


WAT IS HOLISTISCH ?

Holistisch werken wil zeggen dat er aandacht besteed wordt aan de mens als geheel,  dus aan de lichamelijke, emotionele, sociale, psychische en spirituele aspecten in jouw leven.

Levenstuinen, Teuge

Alles is één (Levenstuinen, Teuge)

 

Wat ik belangrijk vind in het contact is openheid. Wat mij betreft is alles te bespreken, geen onderwerp is taboe. Ofwel:
NIKS IS GEK, HOOGUIT ONBEKEND

 

Mijn aanpak: ik neem ruim de tijd om naar je te luisteren. Op een tactvolle manier onderzoek ik samen met jou de vragen waarmee je komt. Als het nodig is kan ik confronterend zijn, maar altijd met respect.

Deels door praten, maar vooral door te voelen en ervaren word je jezelf meer bewust van wat er in je leeft. En wanneer het inzicht er is, is het tijd om in actie te komen. Want zonder actie komt er geen verandering.

Werkvormen:
Naast het voeren van gestructureerde gesprekken zullen we ook werken aan ontspanning en oefeningen gebruiken waarmee je meer in contact komt met je onderbewuste. Methoden hiervoor zijn focussing, psychodrama en tekeninganalyse. Daarnaast gebruiken we ook oefeningen gebaseerd op NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)